torsdag 19. mars 2020

6 NYTTIGE TIPS TIL LYSPLANEN

Vi anbefaler å begynne med å lage en lysplan for å få en fint opplyst hage. Men hvordan sørger du for at lysplanen blir vellykket? Dette er de 6 viktigste tipsene for at lysplanen skal bli bra.
4 tips voor je lichtplan
Når du lager en lysplanen avgjør du hva du vil belyse, hvordan du vil gjøre det og med hvilke lamper. Men for å få en lysplan med fin lysbalanse må man ta hensyn til 6 essensielle kriterier.
1. Siktlinjer
Når du lager lysplanen bør du tenke på hvor du ser det meste av hagen din fra. Det er ofte fra stua og fra terrassen. I lysplanen din bør du derfor sørge for at disse stedene blir godt synlige om kvelden.
2. Kontrast
Sørg for at det blir nok kontraster i lysplanen. Det vil si, ikke for mye og ikke for lite belysning. Det er ikke nødvendig å flombelyse hagen. La det også være mørke steder i hagen, for da fremheves de belyste stedene bedre.
3. Intensitet
Du oppnår en spennende lysplan ved å veksle mellom lamper som er store og kraftige, og små og svake. Det gjør lysplanen mer interessant. Ved in-lite lampene på nettstedet og i produktoversikten vises hva slags lys de gir.
4. Lysretning
Varier i lysplanen med lysretninger og forskjellige typer lamper. Hvis man for eksempel bare bruker utendørs spotlys, gir det et ensidig og kjedelig bilde. Kombiner derfor bakkespotter, frittstående lamper, vegglamper og spotlys med hverandre. Da oppstår det et lekent lysspill.
5. CRI (RA index)
Husk å se etter CRI (ra index) på produktene du kjøper. Dette definerer klarheten i lyset, dette er mer gjeldene innendørs kontra utendørs. 
6. 12V el 230V
Når du skal velge så finnes det endel gode 12V produkter og endel som går direkte på 230V. Husk at om du skal bruke 230V så må du ha en elektrikker til å kobel dette så sant det ikke er satt opp med hurtigkobliner og stikkkontakt. Legg gjerne opp flere knytepunkter i hage slik at det blir letter å belyse dem områdene du vil ha belyst. 
Her finner du veldig mye Hagebelysning  KLIKK HER

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kan jeg installere komfyrvakt selv?

Dette spørsmålet får vi ofte av våre kunder Kan jeg installere komfyrvakt selv? i mange tilfeller så kan du ikke det, når det er komfyrvakte...